Persoonsalarmering

Persoonsalarmering

Of het nu gaat om een extramurale zorgmedewerker die in het donker de straat op moet of om een GGZ-medewerker die werkt met cliënten bij wie de stemming snel kan omslaan. Of om een zorgbehoevende die u graag een stuk veiligheid meegeeft. In alle gevallen is er de behoefte om, als de nood hoog is, alarm te kunnen slaan op een gemakkelijke en betrouwbare manier. Yourizon levert diverse oplossingen voor persoonsalarmering.

Met de CQ-Alert Alarm APP op de smartphone en de CQ-1 Alarmzender levert Yourizon een laagdrempelige en betrouwbare manier om snel alarm te kunnen slaan. De CQ-1 staat door middel van Bluetooth in verbinding met de CQ-Alert Alarm APP op uw smartphone welke uw noodmelding onmiddellijk aflevert bij mantelzorgers, collega’s of een centrale meldkamer. Door de techniek in uw smartphone kan niet alleen een spreek-luisterverbinding worden opgezet met de alarmerende medewerker, maar kan men buitenshuis ook aan locatiebepaling doen. Zo kan hulp gericht worden aangestuurd.

De CQ-1 kan als polszender, halszender of sleutelhanger worden gebruikt en is daarnaast ook nog eens spatwaterdicht. Bij het design is rekening gehouden met de hedendaagse wensen: de bewezen functionaliteit van een traditionele alarmknop zijn verwerkt in een modern uiterlijk. De alarmeringsknop is strak vormgegeven en kan worden voorzien van diverse polsbandjes in aansprekende kleuren. Daarnaast is de accu, waarvan de status actief gemonitord wordt, gemakkelijk te vervangen. De CQ-1 kan ook gekoppeld worden aan de CQ-5 Alarmzender. Hiermee voegt u een additionele alarmknop-functionaliteit toe aan de CQ-5.

De CQ-5 levert alle noodzakelijke functionaliteiten van een alarmknop en smartphone in één apparaat. Met één druk op de alarmknop van de CQ-5 wordt direct een alarm verstuurd naar mantelzorgers, collega’s of centrale meldkamer. Daarbij kan er gebruik worden gemaakt van een heldere spreek-luisterverbinding en kan het alarm, zowel binnenshuis (o.b.v. bluetooth-bakens) als buitenshuis, voorzien worden van positiebepaling. De betrouwbaarheid is door een internationale provider-onafhankelijke SIM-kaart, automatische software-updates en accu-monitoring optimaal geborgd. Net als de CQ-1 is de CQ-5 spatwaterdicht en voorzien van een moderne vormgeving.