Cameratoezicht

Heeft uw zorgorganisatie weleens nagedacht over de inzet van camera’s bij cliënten? En over de mogelijkheden die er zijn? De inzet van camera’s in de zorg kan namelijk veel meer zijn dan alleen het visueel toezicht houden op cliënten.

Natuurlijk is het mogelijk om uw nachtrondes te laten verlopen via onze camera’s met nachtvisie: dit kan besparing opleveren op uw nachtpersoneel maar levert vooral rust op voor uw cliënten. Maar onze camera’s kunnen, door gebruik te maken van ingebouwde slimme sensoren, bijvoorbeeld ook inzicht geven wanneer cliënten uit bed gaan, naar het toilet gaan, een val detecteren of detecteren wanneer een cliënt schreeuwt.

We kunnen het doorzenden van beeld, als uw organisatie zich hier minder prettig bij voelt, ook uitzetten. U kunt dan evengoed gebruik maken van de voordelen die de slimme sensoren in de camera bieden.

Yourizon ontsluit deze functies op een laagdrempelige manier door middel van zelfontwikkelde software: zo maken wij de inzet van geavanceerde techniek mogelijk voor uw medewerkers. Zo kan elke sensor gemakkelijk aan- of uitgezet worden en is in een oogopslag te zien wat de status is van de sensoren. Ook kan doormiddel van rechten in de software ingesteld worden of een medewerker sensoren mag aanpassen of bijvoorbeeld alleen mag kijken.

De meldingen die de slimme sensoren genereren worden door onze meldbank afgeleverd bij een centrale bedienpost of op onze app op de smartphone van uw medewerker. Per type melding kan ingesteld worden wat de opvolgactie is: een spreek-luisterverbinding, inkijken op de kamer, het alarm afstellen op afstand of moet de medewerker juist naar een kamer toe?