WiFi Meting

WiFi Meting

WiFi Meting

WiFi inmeten, ontwerp en tuning

Yourizon kan een volledig WiFi ontwerp maken voor uw organisatie. Dit kunnen wij uitvoeren op basis van een inmeting met onze geavanceerde meetset op locatie. Ook kunnen wij een zogeheten “predictive meting” uitvoeren, welke meer op basis van een theoretisch model wordt uitgevoerd in de door ons gebruikte software.

Een fysieke meting op locatie geeft altijd een beter eindresultaat dan een predictive meting, omdat er op locatie rekening gehouden kan worden met de situatie zoals deze in de praktijk is. Denk hierbij aan de reflectie van bijvoorbeeld glas en tegels, maar ook aan de demping van muren en deuren. Voor nieuwbouw projecten kan er goed gebruik gemaakt worden van een predictive meting, zodat er tijdens de bouw al rekening gehouden kan worden met kabeltrajecten voor de aan te sluiten Access Points.

Na het inmeten wordt door ons een ontwerp opgesteld, waarna het WiFi netwerk kan worden uitgerold. Na de realisatie van het WiFi netwerk wordt er vaak gekozen voor een zogenaamde nameting, die de implementatie van het WiFi netwerk verifiëert en waarna een definitieve tuning van het WiFi netwerk direct kan plaatsvinden.

Bent u benieuwd of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder en zoeken naar de beste mogelijkheden!

Neem vrijblijvend contact op!
Meting

Ekahau Survey

Yourizon maakt reeds jaren gebruik van de Ekahau Pro software voor het ontwerpe en inmeten van haar WiFi netwerken. Hiermee ontwerpen wij nauwkeurig een wifi-netwerk met hoge capaciteit op basis van uw vereisten. Wij maken het hele plan in 3D, en houden rekening met wandmaterialen, vloermaterialen, antennerichting en op / neerwaarts gebruik, en nog met veel meer factoren. Wij ontwerp zowel voor dekking als voor capaciteit dankzij de geavanceerde functies voor capaciteitsplanning. Daarnaast gebruiken wij de Ekahau Sidekick voor een nauwkeurige spectrum analyse om eventuele stoorbronnen direct tijdens de meting te signaleren en waarop wij direct kunnen acteren.

De door ons gebruikte Ekahau software is compatible met de meeste toonaangevende fabrikanten, als Cisco, Meraki, Ruckus, HP - Aruba, Aerohive en Fortinet, maar ook vele andere fabrikanten.