Verpleeg- en verzorgingshuiszorg (VVT)

Verpleeg- en verzorgingshuiszorg (VVT)

Verpleeg- en verzorgingshuiszorg (VVT)

Het verzorgingshuis verandert, overheidsbeleid zorgt ervoor dat ouderen langer in de eigen thuisomgeving blijven wonen met de nodige dienstverlening en zorgdomotica. De bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen zijn de mensen met een hogere zorgzwaarte en hebben daarmee een complexere ondersteuning nodig; de zorgzwaarte neemt toe.

De alarmering verandert mee, een alarmknop voor de bewoner. Sensoren, leefcirkels en domotica nemen deze actie van de bewoner over en het systeem detecteert zelf wanneer er hulp nodig is. Thema’s waar nu bij zorgalarmering de focus op ligt zijn onder andere vallen, dwalen en leefstijlmonitoring. Zodra een bewoner op deze gebieden in de problemen komt zal het systeem zelf een alarm versturen naar een mantelzorger of zorgmedewerker. Intramurale zorgsystemen worden slimmer en beter, zorgapparatuur voor thuis wordt mèèr dan een ‘belkastje’ met halshanger of polszender.

Medewerkers krijgen ondertussen steeds meer taken, een groter verzorgingsgebied met meer bewoners en de administratie en dossiers worden ook nog eens uitgebreider. Zorgsmartphones met Apps bieden dan oplossing. Eén centrale app waarin de verschillende zorgsystemen worden samengebracht en waarbinnen de alarmeringen en waarschuwingen met de juiste prioriteit en attentiesignalen worden aangeboden. Bij het behandelen van een alarm bieden beeld en geluid via de smartphone persoonlijk contact op afstand: minder looptijd, rust, meer tijd voor de zorg. Maar ook de communicatie met collega’s onderling wordt beter. Zorgregistratie kan deels worden geautomatiseerd en vereenvoudigd door middel van QR labels, draadloze koppelingen tussen toestel en apparatuur.

Wilt u meer weten over onze oplossingen en diensten voor Verpleeg- en verzorgingshuiszorg? Neem vandaag nog contact op met één van onze adviseurs, zij helpen u graag verder!

Neem vrijblijvend contact op!
Televic

Leefcirkels - Dwaaldetectie

Leefcirkels zorgen ervoor dat cliënten gecontroleerde vrijheid krijgen. Door middel van het toepassen van een unieke kleine zender/tag voor iedere cliënt, kan deze vrijheid geboden worden. De unieke zender/tag is voorzien van speciale rechten, die ingesteld kunnen worden voor iedere cliënt. Deze rechten geeft de cliënt de mogelijkheid om zelfstandig rond te lopen, in gebieden waar toestemming vooraf gegeven is op basis van een profiel. Deze profielen geven de cliënten de vrijheid zich zelfstandig voort te bewegen binnens- en/of buitenshuis middels gedefinieerde grenzen. 

kepler

Slimme sensoren

In Nederland zijn naar schatting ruim 270.000 mensen met een vorm van dementie. Deze bewoners hebben vaak zwaardere zorg nodig en worden extra in de gaten gehouden. Het gebruik  van slimme sensoren kan daarbij een uitkomst zijn. Slimme sensoren helpen om verantwoord om te gaan met de vrijheid van bewoners en ontlasten tegelijkertijd de zorgmedewerker.

Afhankelijk van de geactiveerde sensoren kunnen bijvoorbeeld de volgende situaties worden herkend:
 
  • Bewoner rechtop in bed
  • Bewoner in / uit bed
  • Bewoner in / uit kamer
  • Bewoner in / uit badkamer
  • Tweede persoon in kamer
  • Bewoner op de grond / gevallen
  • Inactiviteit
female-nurse-or-aide--close-up---pressing-telecare---telligence--eu-hardware

Verpleegoproep systeem (VOS)

Verpleegoproepsystemen bestaan al sinds de jaren 50 en worden nog steeds op grote schaal ingezet in de zorg. Waar het systeem voorheen alleen bestond uit een vaste drukknop aan de wand en een peerdrukker voor de bewoner, heeft het verpleegoproepsysteem zich doorontwikkeld tot een moderne communicatieoplossing die bewoners en zorgmedewerkers met elkaar verbindt.

Yourizon heeft diverse merken verpleegoproepsystemen in haar portfolio en kan deze in eigen beheer ontwerpen, implementeren en onderhouden. Als de gewenste oplossing daarom vraagt, met meerdere merken binnen één systeem.

Schermafbeelding 2021-05-18 om 20.48.55

Berichten server

Yourizon is een onafhankelijk leverancier en specialist, daardoor kunnen wij op gebied van een berichten server ook het platform selecteren dat het beste past bij uw organisatie en uw behoeften. 

Met een berichten server wordt de brug geslagen tussen bijvoorbeeld een zorgdomotica of alarmsysteem voor cliënten/patiënten of medewerkers enerzijds, en een alarmeringsapparaat zoals bijvoorbeeld een Smartphone anderzijds.

De meeste berichten servers hebben de mogelijkheid om producten en diensten van diverse fabrikanten aan te sluiten met zowel nieuwe als bestaande technologie. Dit heeft als voordeel dat u één centraal beheer platform en één manier van mobiele alarmering heeft, maar geleidelijk de overgang kan maken van een bestaande naar nieuwe alarmomgeving.

Yourizon baseert haar ontwerpen veelal op een oplossing gebaseerd op IQ Messenger of Ascom Unite.

_DSF3380

Communicatie

Communicatie is essentieel voor uw dienstverlening en processen. Uw klanten moeten u snel en gemakkelijk kunnen vinden, en medewerkers moeten onderling goed kunnen samenwerken, zowel op kantoor als onderweg. Yourizon helpt u met het bepalen welke diensten en producten voor ùw organisatie het beste toe te passen zijn en kan tevens zorgen dragen voor de implementatie, beveiliging en integratie.

network

Enterprise networking

Een netwerk dat altijd beschikbaar is: er bestaat voor ons geen netwerkprobleem dat niet opgelost kan worden. Continuïteit en beschikbaarheid op het afgesproken niveau, is waar de specialisten van Yourizon voor zorgen.

Tegenwoordig is het niveau van de prestaties die een onderneming levert, voor een groot deel afhankelijk van de prestaties en de kwaliteit van de ICT infrastructuur: in de basis, de netwerk infrastructuur.