Enterprise Networking

Enterprise networking

Enterprise Networking

Beschikbaar, betrouwbaar en snel

Een netwerk dat altijd beschikbaar is: er bestaat voor ons geen netwerkprobleem dat niet opgelost kan worden. Continuïteit en beschikbaarheid op het afgesproken niveau, is waar de specialisten van Yourizon voor zorgen.

Tegenwoordig is het niveau van de prestaties die een onderneming levert, voor een groot deel afhankelijk van de prestaties en de kwaliteit van de ICT infrastructuur: in de basis, de netwerk infrastructuur.

Stabiliteit, betrouwbaarheid, toegankelijkheid en flexibiliteit zijn een aantal begrippen die van invloed zijn op de prestaties van het netwerk. Een netwerk dat niet flexibel kan meebewegen met de ontwikkeling van een onderneming heeft bijvoorbeeld al geen meerwaarde.

Een overkoepelende beveiligings-architectuur voor de bescherming van bedrijfsapplicaties en data is een must voor iedere onderneming. Wij stellen geen enkel netwerk in bedrijf dat niet voldoet aan de strengste eisen die onze klanten aan het netwerk stellen.

Het ontwerpen, bouwen en beheren van data netwerken is de kern van deze dienstverlening. Samen met onze klanten ontwerpen wij het netwerk als een maatpak. We selecteren alleen de beste componenten die voldoen aan de eisen die aan het netwerk worden gesteld. En niet alleen ontwerpen we het netwerk, we leveren de apparatuur en installeren het ook. Vrijwel al onze klanten sluiten ook direct een service contract voor het beheer van de netwerkomgeving af. Zo zijn zij voor enkele jaren volledig ontzorgd en kunnen onze klanten zich richten op hun core business.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!
Neem vrijblijvend contact op!
Wifi

WiFi

Een draadloze netwerkvoorziening (WiFi) in uw organisatie is aan de ene kant iets waar u tegenwoordig niet meer omheen kunt en aan de andere kant wilt u er géén omkijken naar hebben. Yourizon kan u hierin volledig ontzorgen, door voor u, de draadloze netwerkdekking te verzorgen waar u die wenst. Wij verzorgen de volledige inrichting en installatie van het WiFi netwerk, in lijn met uw eisen en wensen. Tenslotte kunnen wij het volledige beheer en onderhoud van het WiFi netwerk voor u uitvoeren. Op deze manier hebben uw medewerkers, gasten of bezoekers altijd toegang tot een optimaal functionerend WiFi netwerk.
 
De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van WiFi houden wij voor u in de gaten en kunnen wij in overleg met u toepassen in uw infrastructuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan WiFi 6 (802.11ax) of aan specialistische toegangscontrole tot het netwerk.
SD Wan 1

SD-WAN

Werknemers worden steeds mobieler, en bedrijfskritische toepassingen worden via het internet uitgevoerd in meerdere clouds. Traditionele WAN-architecturen kunnen geen gelijke tred houden als gevolg van te weinig beschikbare bandbreedte, beperkte beveiliging en toegenomen complexiteit, waardoor IT-personeel niet sneller kan reageren op bedrijfsbehoeften.
SD-WAN staat voor “software-defined Wide Area Network”. Het is een slimme, software gebaseerde, benadering om optimaal gebruik te kunnen maken van de WAN aansluitingen van een organisatie.
 
De voordelen die u haalt uit SD-WAN:
  • Kostenbesparing door onafhankelijke drager
  • Verbetering van de prestaties van bedrijfsapplicaties
  • Toegenomen flexibiliteit
  • Het optimaliseren van de gebruikerservaring
  • Efficiëntie voor SaaS en publieke cloud-applicaties.
Application visibility control

Applicatie zichtbaarheid en controle

Inzicht in applicatiegebruik en de behoefte om te kunnen sturen op applicatiegebruik is voor steeds meer organisaties een noodzaak. Welke applicaties mogen op welke momenten door wie gebruikt worden? Hoeveel netwerk resources mogen applicaties gebruiken binnen de infrastructuur?

Als voorbeeld een jeugdzorg organisatie: Jongeren mogen 's avonds na een bepaald tijdstip geen gebruik meer maken van social media en als ze er overdag wel gebruik van mogen maken, dan slechts met een beperkte snelheid, om de impact op de rest van het netwerk niet te groot te laten zijn.

Dit scenario en andere mogelijke scenario’s vullen wij in met de unieke mogelijkheden van Cisco Meraki apparatuur. Applicatie verkeersanalyse is beschikbaar voor WiFi (MR), Switching (MS) en Beveiligings (MX) producten van Meraki lijnen en “traffic shaping” is beschikbaar op de WiFi (MR) en Beveiliging (MX) productlijnen van Meraki.