Wat is Unified Communications (UC)?

Wat is Unified Communications (UC)?

Via één verbinding het samensmelten van IT gerelateerde communicatievormen

UC, Unified Communications. De term wordt veelvuldig gebruikt, alsof het een term is die dagelijks door iedereen gebruikt wordt. Wat is nu precies Unified Communications?

“Via één verbinding het samensmelten van IT gerelateerde communicatievormen zoals mail, chat en Voip.”

Het staat voor de technische integratie van allerlei vormen van communicatie. UC integreert agenda-functionaliteiten, e-mail, webvergaderen en instant messaging, met verschillende communicatiemiddelen zoals mobiele telefonie, tablets, vaste telefonie en laptops/pc’s.

En waarom is dit belangrijk? Omdat het cruciaal is om een goede samenwerking en communicatie te hebben met klanten, collega’s en leveranciers.

De manier van werken is in de afgelopen jaren sterk veranderd. We worden steeds flexibeler en mobieler en willen samenwerken en communiceren wanneer en waar het ons uitkomt. Of dat nu op kantoor, vanuit huis of in de auto is.

Met Unified Communications vindt er een integratie plaats in één gebruiksvriendelijke omgeving. Dit zorgt ervoor dat de communicatie en werkzaamheden nog effectiever en efficiënter gedaan kunnen worden. Op ieder moment van de dag direct toegang tot alle middelen en (bedrijfs)applicaties.

Verdere voordelen:

  • flexibel en virtueel samenwerken;
  • locatie-onafhankelijk communiceren;
  • verhogen van de productiviteit;
  • verhogen van de bereikbaarheid;
  • verlagen van directe en indirecte kosten;
  • veilige en schaalbare zakelijke oplossingen.

Als officiële partner van Mitel, bieden wij de UC-oplossing MiCollab. Met MiCollab bepaalt u zelf of en hoe u bereikbaar bent door middel van uw status. De status kan automatisch aangepast worden door middel van een synchronisatie met Outlook of Google. Instellen van aanwezigheid via GPS-coördinaten (automatisch of handmatig) kan ook. Hierdoor gaan bijvoorbeeld alle telefoontjes naar uw mobiel op het moment dat u het kantoor uitloopt.

Wij benaderen de situatie van buiten naar binnen: we starten bij het probleem en werken naar de oplossing. Op welke manier kunnen wij het probleem verhelpen? En welke oplossing is daarvoor nodig?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bel +31 (0)88 03 07 900 of stuur een mail naar [email protected]

Unieke oplossingen

Ontdek direct alle mogelijkheden & unieke oplossingen

Verpleegoproep systeem

Verpleegoproep systeem

Veiligheid is van groot belang in de zorg.

Verpleegoproep systeem

Verpleegoproep systeem

Veiligheid is van groot belang in de zorg.

Verpleegoproep systeem

Verpleegoproep systeem

Veiligheid is van groot belang in de zorg.