Leefcirkels

Gecontroleerde vrijheid voor uw cliënten

Leefcirkels

Leefcirkels zorgen ervoor dat cliënten gecontroleerde vrijheid krijgen. Dit geldt o.a. voor PG bewoners, VG of GGZ cliënten. Door middel van het toepassen van een unieke kleine zender/tag voor iedere cliënt, kan deze vrijheid geboden worden. De unieke zender/tag is voorzien van speciale rechten, die ingesteld kunnen worden voor iedere cliënt. Deze rechten geeft de cliënt de mogelijkheid om zelfstandig rond te lopen, in gebieden waar toestemming vooraf gegeven is op basis van een profiel. Deze profielen geven de cliënten de vrijheid zich zelfstandig voort te bewegen binnens- en/of buitenshuis middels gedefinieerde grenzen.

Bij cliënten met een beperkt toegangsprofiel kan het voorkomen, dat er een ruimte betreden wordt waar geen rechten voor zijn afgegeven. Dit kan gebeuren, wanneer de betreffende cliënt achter een andere cliënt aanloopt. De oplossing die wij hiervoor bieden, is het plaatsen van meerdere detectiepunten. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden voor de deur en achter de deur. Wanneer de betreffende cliënt een ruimte betreedt waar geen rechten voor zijn afgegeven, detecteert het tweede detectiepunt dit. Zorgmedewerkers krijgen vervolgens direct een alarmmelding, waarbij eventueel de naam van de cliënt en de locatie worden getoond. De zorgmedewerkers kunnen vervolgens direct adequaat handelen.

Toepasbaarheid
Om optimaal bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de cliënten, bieden wij ook de mogelijkheid om leefcirkels buitenhuis toepasbaar te maken. Dit houdt in dat diverse detectiepunten in een vooraf bepaalde omgeving kunnen worden geplaatst. Hierbij kan gedacht worden aan o.a. het plaatsen van detectiepunten buiten een tuinhek. Ook hierbij geldt dat wanneer een cliënt de juiste rechten heeft het tuinhek open zal gaan en wanneer dit niet het geval is zal het tuinhek gesloten zal blijven.

GPS-techniek
Wanneer het mogelijk is om cliënten nog meer vrijheid te geven, biedt Yourizon de mogelijkheid op een zender te leveren voorzien van GPS-techniek. Door middel van deze techniek, kan een cliënt zijn vaste routes lopen, bijvoorbeeld in openbare ruimtes of naar een supermarkt. Wanneer de betreffende cliënt afwijkt van deze route, krijgt de zorgmedewerker een alarm en kan hier snel op reageren. Om deze vorm van vrijheid te bieden aan cliënten, wordt geo-fencing toegepast. Hierbij wordt via een beheerapplicatie aangegeven welke routes in omliggende wijken veilig zijn voor cliënten.

De waarde die Yourizon biedt voor uw organisatie, is een het optimaal bijdragen aan een vrije en veilige omgeving voor zowel zorgmedewerkers als cliënten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen leefcirkels? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Neem vrijblijvend contact op!
Leefcirkels - Freewalker

Freewalker - Leefcirkels XL

 

Cliënten die aan MCI en/of dementie lijden, missen op sommige momenten hun oriëntatie en dat gaat heel geleidelijk en is een niet te stoppen proces. Dat is heel erg vervelend als je graag zelfstandig wilt blijven wonen en wandelen. En laat nu net veel in de buitenlucht bewegen goed zijn om het ziektebeeld te vertragen. Maar wat als men dan plots de oriëntatie verliest? Dat leidt weer tot angst om naar buiten te gaan.

Daarom is het project FreeWalker gestart, waarin cliënten individueel kunnen worden bewaakt vanaf afstand en ze direct geholpen kunnen worden als het even misgaat. FreeWalker biedt het "engeltje" op de schouder vanuit een zeer intelligente backoffice, die per dag en per uur de leefcirkelXL dynamisch kan aanpassen aan de actuele situatie.

 

Unieke oplossingen

Bekijk hier al onze zorgdomotica oplossingen

Videoconferencing en samenwerken

Videoconferencing en samenwerken

Samenwerken op afstand en toch dichtbij. Gebruik makend van video, audio, chat en het delen van beeld.

Vast Mobiel integratie

Vast Mobiel integratie

Uw smartphone als onderdeel van de telefooncentrale.

Contactcenter

Contactcenter

Een contactcenter is een passende oplossing om beter bereikbaar te blijven.