Leefcirkels - Dwaaldetectie

Gecontroleerde vrijheid voor uw cliënten

Leefcirkels - Dwaaldetectie

Leefcirkels zorgen ervoor dat cliënten gecontroleerde vrijheid krijgen. Dit geldt o.a. voor PG bewoners, VG of GGZ cliënten. Door middel van het toepassen van een unieke kleine zender/tag voor iedere cliënt, kan deze vrijheid geboden worden. De unieke zender/tag is voorzien van speciale rechten, die ingesteld kunnen worden voor iedere cliënt. Deze rechten geeft de cliënt de mogelijkheid om zelfstandig rond te lopen, in gebieden waar toestemming vooraf gegeven is op basis van een profiel. Deze profielen geven de cliënten de vrijheid zich zelfstandig voort te bewegen binnens- en/of buitenshuis middels gedefinieerde grenzen.

Bij cliënten met een beperkt toegangsprofiel kan het voorkomen, dat er een ruimte betreden wordt waar geen rechten voor zijn afgegeven. Dit kan gebeuren, wanneer de betreffende cliënt achter een andere cliënt aanloopt. De oplossing die wij hiervoor bieden, is het plaatsen van meerdere detectiepunten. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden voor de deur en achter de deur. Wanneer de betreffende cliënt een ruimte betreedt waar geen rechten voor zijn afgegeven, detecteert het tweede detectiepunt dit. Zorgmedewerkers krijgen vervolgens direct een alarmmelding, waarbij eventueel de naam van de cliënt en de locatie worden getoond. De zorgmedewerkers kunnen vervolgens direct adequaat handelen.

Toepasbaarheid
Om optimaal bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de cliënten, bieden wij ook de mogelijkheid om leefcirkels buitenhuis toepasbaar te maken. Dit houdt in dat diverse detectiepunten in een vooraf bepaalde omgeving kunnen worden geplaatst. Hierbij kan gedacht worden aan o.a. het plaatsen van detectiepunten buiten een tuinhek. Ook hierbij geldt dat wanneer een cliënt de juiste rechten heeft het tuinhek open zal gaan en wanneer dit niet het geval is zal het tuinhek gesloten zal blijven.

GPS-techniek
Wanneer het mogelijk is om cliënten nog meer vrijheid te geven, biedt Yourizon de mogelijkheid op een zender te leveren voorzien van GPS-techniek. Door middel van deze techniek, kan een cliënt zijn vaste routes lopen, bijvoorbeeld in openbare ruimtes of naar een supermarkt. Wanneer de betreffende cliënt afwijkt van deze route, krijgt de zorgmedewerker een alarm en kan hier snel op reageren. Om deze vorm van vrijheid te bieden aan cliënten, wordt geo-fencing toegepast. Hierbij wordt via een beheerapplicatie aangegeven welke routes in omliggende wijken veilig zijn voor cliënten.

De waarde die Yourizon biedt voor uw organisatie, is een het optimaal bijdragen aan een vrije en veilige omgeving voor zowel zorgmedewerkers als cliënten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen leefcirkels? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Neem vrijblijvend contact op!
Schermafbeelding 2021-11-17 om 19.55.19

Televic AQURA - Leefcirkels binnen

Lokalisatietechnologie op maat van de zorg...
... of beter, welke technologie is accuraat en snel genoeg om de veiligheid van uw bewoners en medewerkers te garanderen én om de efficiëntie van uw instelling te verhogen.
De gepatenteerde indoorlokalisatie-oplossing AQURA van Televic Healthcare, beantwoordt specifieke behoeften van de zorgsector op het gebied van leefcirkels, dwaaldetectie en lokalisatie.

  • Kamer accurate lokalisatie met real-time locatie updates
  • Kamer gebaseerde dwaaldetectie en lokalisatie tot op 10 a 20 cm nauwkeurig om een deur te kunnen openen en/of sluiten
  • Identificatie en logging over handelingen van uw medewerkers
  • Eén tag voor verschillende leefcirkel-/dwaal profielen
  • Eenvoudig toe te kennen en te activeren profielen
  • Gemakkelijk toewijzen van tags door verplegend personeel aan bewoners
  • De tags zijn waterbestendig en eenvoudig op te laden
  • Flexibel platform dat meegroeit met de behoefte van de zorginstelling
GEO

Safetytracer - Leefcirkels buiten

Kwaliteit van leven hangt voor een belangrijk deel samen met de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Helemaal als je ouder wordt. Hoe fijn is het om er even op uit te trekken? Een boodschap doen, een brief posten of gewoon even een luchtje scheppen? Een wandeling is niet alleen gezond en ontspannend, maar stimuleert ook onze hersenen. 

Onze oplossingen voor veilig leven zorgen ervoor dat mensen zich vrij kunnen bewegen en zich tegelijkertijd veilig voelen. Met een persoonlijk alarmeringsapparaat sta je in geval van nood met één druk op de knop in contact met familieleden of zorgverleners. Zij zien meteen waar je je bevindt en kunnen te hulp schieten.

Unieke oplossingen

Bekijk hier al onze zorgdomotica oplossingen

Verpleegoproep systeem

Verpleegoproep systeem

Veiligheid is van groot belang in de zorg.

Verpleegoproep systeem

Verpleegoproep systeem

Veiligheid is van groot belang in de zorg.

Verpleegoproep systeem

Verpleegoproep systeem

Veiligheid is van groot belang in de zorg.