Slimme Sensoren - Leefstijl monitoring

Slimme sensoren - Leefstijl monitoring

Efficiënter en slimmer werken

In Nederland zijn naar schatting ruim 270.000 mensen met een vorm van dementie. Deze bewoners hebben vaak zwaardere zorg nodig en worden extra in de gaten gehouden. Het gebruik  van slimme sensoren kan daarbij een uitkomst zijn. Slimme sensoren helpen om verantwoord om te gaan met de vrijheid van bewoners en ontlasten tegelijkertijd de zorgmedewerker.
 
Slimme Sensoren
Slimme Sensoren werken op basis van bewonersprofielen die aangepast kunnen worden op de specifieke zorgbehoefte van de bewoner. De zorgmedewerker kan de status van de individuele bewoner zien en ontvangt een alarm indien een bewoner afwijkend gedrag laat zien. Afhankelijk van de geactiveerde sensoren kunnen bijvoorbeeld de volgende situaties worden herkend:
  • Bewoner rechtop in bed
  • Bewoner in / uit bed
  • Bewoner in / uit kamer
  • Bewoner in / uit badkamer
  • Tweede persoon in kamer
  • Bewoner op de grond / gevallen
  • Inactiviteit
De slimme sensoren van vandaag zijn privacy vriendelijk en werken op basis van infrarood, radar of een analyse van een camerabeeld. De oplossing voorziet in een eenvoudig dashboard waarmee zorgmedewerkers zelf de instellingen kunnen doen. Met de gegevens die de slimme sensoren verzamelen is het niet alleen mogelijk om op elk moment op afstand de actuele status van de betreffende bewoner te raadplegen, maar kan ook het leefritme worden gemonitord en geanalyseerd.
 
Heeft u vragen of wilt u meer weten over Slimme Sensoren? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!
 
Neem vrijblijvend contact op!
Kepler

KEPLER NIGHT NURSE

Als KEPLER NIGHT NURSE gebruiker ben je 6 keer sneller bij een valpartij! 
 
We horen het steeds:
“We vonden de cliënt op de grond. Geen idee hoe lang ze daar gelegen heeft.”
of
“Mijn vader heeft onlangs 3 uur op de grond gelegen. Mijn moeder dacht dat hij al in bed lag.”
Zelfs met de huidige domotica die de ouderenzorg overspoelt met valse alarmen, blijkt uit onderzoek dat bij 6 van de 7 valpartijen binnen zorginstellingen er niemand binnen 5 minuten aanwezig is om cliënten weer op de been te helpen. Met de zorgsoftware van Kepler Vision Technologies, de Kepler Night Nurse is de cliënt in 6 van de 7 gevallen binnen 60 seconden weer op de been!
De eerste artificiele intelligentie die waakt over de gezondheid van uw clienten
  • Valpartijen binnen 60 seconden gesignaleerd
  • Slechts 1 vals alarm per kamer per 86 dagen
Schermafbeelding 2021-11-17 om 20.43.41

Ascom Unite SmartSense

Hoe zorg je er voor dat bewoners vrij kunnen leven, maar wel veilig zijn? En dat zorgmedewerkers meer tijd hebben voor echte zorg?  

Unite SmartSense helpt u hierbij, het biedt discrete bewaking met verschillende soorten sensoren op grond van persoonlijke bewonersprofielen.
In de kamers worden draadloze IR sensoren geplaatst en in combinatie met slimme software geven deze sensoren de status van de bewoner weer. Er kan per bewoner een persoonlijk profiel worden ingesteld zodat het aansluit bij de zorgbehoefte. In het bewonersprofiel wordt bepaald bij welke status de zorg wel of geen melding ontvangt. Je kan eenvoudig starten met één sensor en uitbreiden wanneer dat nodig is.

Unieke oplossingen

Bekijk hier al onze zorgdomotica oplossingen

Verpleegoproep systeem

Verpleegoproep systeem

Veiligheid is van groot belang in de zorg.

Verpleegoproep systeem

Verpleegoproep systeem

Veiligheid is van groot belang in de zorg.

Verpleegoproep systeem

Verpleegoproep systeem

Veiligheid is van groot belang in de zorg.