Smart sensoring

Smart sensoring - Leefstijl monitoring

Efficiënter en slimmer werken

In Nederland zijn naar schatting ruim 270.000 mensen met een vorm van dementie. Deze bewoners hebben zwaardere zorg nodig. Sommigen gaan soms dwaalgedrag vertonen, ze drukken niet meer op de alarmknop terwijl dit zou moeten of ze drukken juist herhaaldelijk. Controlerondes en nachtrondes lijken dan een uitkomst, maar het is slechts een momentopname. De actuele status in de kamer is onduidelijk en bewoners worden wakker, dit kan slimmer en beter! Hierbij kan gebruik van slimme sensoren een uitkomst zijn. Slimme sensoren helpen verantwoord om te gaan met de vrijheid van bewoners en tegelijkertijd verantwoord de zorg te kunnen dragen.

Slimme Sensoren
Voor passieve alarmering werkt het systeem met bewonersprofielen die aangepast kunnen worden op de zorgbehoefte van de bewoner. De zorgmedewerker kan de status van de individuele bewoner zien. Afhankelijk van de geactiveerde sensoren kunnen de volgende bewakingsfuncties van toepassing zijn:

  • Akoestisch toezicht in zowel slaapkamer als in de woonkamer
  • Bewoner in / uit bed
  • Bewoner in / uit kamer
  • Bewoner in / uit badkamer
  • Tweede persoon in kamer
  • Inactiviteit

Per bewoner is een profiel in te stellen dat nauwkeurig aansluit bij de individuele zorgbehoeften en leefpatronen. Verschillende afwijkingen ten opzichte van de gewenste situatie kunnen met Slimme sensoren worden gemeld. Uit bed, vallen en het verlaten van de kamer zijn de meest voor de hand liggende situaties, maar ook te lang uit bed, een bezoek aan de badkamer of te lang in een specifieke ruimte begeven zijn ook signalen die gemeld kunnen worden. Alarmen worden naar wens gepresenteerd op een device.

De slimme sensoren werken eenvoudig en zijn privacy-vriendelijk. De sensoren werken samen en geven de status van de bewoner weer. Dit heeft als voordeel dat alles volautomatisch werkt en zorgmedewerkers geen actieve handelingen hoeven te verrichten. Bovendien is het aantal ongewenste alarmen zeer laag en de betrouwbaarheid hoog.

Het systeem zorgt er dus voor dat de zorgmedewerker optimaal gericht kan zijn op de zorgondersteuning, in plaats van het standaard aflopen van alle kamers tijdens een controleronde, wat onnodige (nachtrust) verstoringen teweeg kan brengen en veel tijd vraagt van de zorgmedewerker.

Cliëntenprofiel
Toezichthoudende domotica als de Slimme sensoren, worden per bewoner bepaald, uitsluitend met toestemming van de bewoner of diens vertegenwoordigers (zorgprofessional, arts, familie). Dit wordt opgenomen in een cliëntplan. Na vastlegging is het van belang om binnen het bewonersprofiel, de sensor(en) optimaal in te stellen.

Applicaties profielen en status overzicht
Slimme sensoren biedt een dashboard om individuele profielen in te stellen. Dankzij de gebruiksvriendelijke opzet kunnen zorgmedewerkers dit gemakkelijk zelf in stellen.

Profielen zorgen ervoor dat de basis is gelegd voor de berichten die u wilt ontvangen bij afwijkingen van de gewenste situatie, maar heeft u nog geen continue overzicht van wat er in de kamer gebeurt. Met de gegevens die Slimme sensoren verzamelen, is het wel mogelijk om op elk moment in een overzicht weer te geven wat de status van de betreffende bewoner is. Binnen het dashboard waar u de profielen instelt, kunnen zorgmedewerkers ook een weergave kiezen met een kameroverzicht. Naast de naam van de bewoners en het kamernummer, staat de status (in bed, in kamer, in badkamer, etc.) in tekst en symbool. In één oogopslag hebben zij een overzicht van de kamers en de status van de bewoners, zonder dat zij deze hoeven te bezoeken.

 

Heeft u vragen of wilt u meer weten over Smart sensoring? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Neem vrijblijvend contact op!

Unieke oplossingen

Bekijk hier al onze zorgdomotica oplossingen

Videoconferencing en samenwerken

Videoconferencing en samenwerken

Samenwerken op afstand en toch dichtbij. Gebruik makend van video, audio, chat en het delen van beeld.

Vast Mobiel integratie

Vast Mobiel integratie

Uw smartphone als onderdeel van de telefooncentrale.

Contactcenter

Contactcenter

Een contactcenter is een passende oplossing om beter bereikbaar te blijven.