Draadloze telefonie

Gaat u voor DECT of voor Voice over WLAN?

 

Stel: uw organisatie maakt nog veel gebruik van traditionele DECT-systemen. Gewoon omdat het een bewezen en betrouwbare techniek is die goed aansluit bij de functionele eisen. Zo werkt spraak altijd optimaal. Ook de brandmeldingen komen snel en betrouwbaar binnen, wat wel zo praktisch is voor uw medewerkers. Maar, als het hoog tijd is om uw huidige telefonieoplossing te vervangen is de wens vaak een alternatief voor dat DECT-systeem. Een alternatief dat wèl alle voordelen levert van DECT maar ook gebruik maakt van de laatste moderne technieken en extra mogelijkheden. Dat alternatief is er en komt in 2 varianten:

Allereerst kunt u kiezen voor nieuwe DECT-zenders die gebruik maken van het data-netwerk: deze techniek staat bekend als IP-DECT. Dus alles werkt op IP, alleen het stuk tussen zender en toestel is de vertrouwde DECT-techniek. Toch wordt de omgeving volledig gevoed en beheerd vanuit uw IP netwerk.

U kunt er ook voor kiezen om volledig voor IP te gaan: deze techniek heet Voice over WLAN. Praktisch gezegd komt het erop neer dat u een toestel krijgt dat communiceert over uw WiFi-netwerk. Zo hoeft u dus maar éénmaal in draadloze infrastructuur te voorzien en te onderhouden. De WiFi toestellen kunnen nog het uiterlijk hebben van een conventionele Dect handset voor alleen spraak en berichten, maar u kunt ook gebruik gaan maken van WiFi-GSM smartphones om zo meer bewegingsvrijheid te hebben èn App’s of video te gaan gebruiken.

Yourizon kan beide oplossingen leveren van verschillende marktleiders. Yourizon kan u daarbij adviseren welke oplossing het beste werkt voor uw organisatie en wat er allemaal bij komt kijken. Denk hierbij ook aan het doorgeven van brandmeldingen: dit kan ook op basis van deze nieuwe technieken, maar waar moet u aan denken. En welke additionele diensten kunnen geleverd worden via VoWLAN die via IP-DECT niet mogelijk zijn? Of wanneer is mijn WiFi-netwerk geschikt voor spraak? Dit zijn allemaal zaken waarin Yourizon u als onafhankelijk specialist kan adviseren.

 

Neem vrijblijvend contact op!
Draadloze toestlellen

Draadloze toestellen (DECT/VoWLAN)

Ascom draadloze toestellen verbeteren de efficiëntie op de werkplek en de veiligheid en tevredenheid van de gebruikers.

Welke behoeften u ook hebt op het gebied van mobiele communicatie en workflows, het Ascom portfolio van draadloze toestellen biedt een oplossing, aangevuld met het Ascom Enterprise Platform, accessoires, professionele diensten, training, aftersales service en Enterprise Mobility Management-oplossingen.
Het Ascom-assortiment omvat medische mobiele apparaten, professionele Android™ smartphones, pagers, DECT- en VoWiFi-handsets en ATEX- en IECEx-gecertificeerde DECT-handsets en pagers.

Unieke oplossingen

Ontdek hier al onze communicatie oplossingen

Videoconferencing en samenwerken

Videoconferencing en samenwerken

Samenwerken op afstand en toch dichtbij. Gebruik makend van video, audio, chat en het delen van beeld.

Vast Mobiel integratie

Vast Mobiel integratie

Uw smartphone als onderdeel van de telefooncentrale.

Contactcenter

Contactcenter

Een contactcenter is een passende oplossing om beter bereikbaar te blijven.