Dwaaldetectie

Ontzorgen en veiligheid voor uw zorginstelling

Dwaaldetectie

Bijdragen aan de levenskwaliteit van de cliënt, is topprioriteit van Yourizon. Hier hebben wij een passende oplossing voor, in de vorm van dwaaldetectie. Dit betreft hulpmiddelen voor cliënten met symptomen van dementie. Veel voorkomende vormen van dwaaldetectie en waarin Yourizon gespecialiseerd in is zijn:

Dwaaldetectie dementie

Dementie kan leiden tot een verstoord dag- en nachtritme bij cliënten. Monitoren is hierbij van groot belang, voor de veiligheid van cliënten. Infrarood detectoren kunnen hierbij toegepast worden. Via een lokaal verpleegoproepsysteem krijgen zorgmedewerkers een melding, wanneer b.v. een cliënt uit bed gevallen is. Door middel van de melding van de infrarood detector, kan de zorgmedewerker direct adequaat handelen.

Deurverklikker

Een deurverklikker zorgt ervoor, dat een cliënt met dementie veilig op de kamer kan dwalen. Wanneer de cliënt echter de kamer verlaat, geeft de deurverklikker een alarm aan de zorgmedewerker. Door het afgegeven alarm kan de zorgmedewerker de cliënt snel en adequaat begeleiden.

Deurverklikkers kunnen ook gecombineerd worden met looprichtingsbegeleiding. Deze looprichtingsbegeleiding bestaat uit het plaatsen van speciaal aangepaste verlichting en wordt in zorginstellingen met name toegepast bij centrale toiletgroepen.

Dwaaldetectie leefcirkels

Om de levenskwaliteit van dementerenden te waarborgen, kunnen leefcirkels worden toegepast. Hierbij kan de cliënt onder andere een polszender met specifiek afgestemde rechten krijgen. Dit om bijvoorbeeld bepaalde ruimtes te kunnen betreden.

Het is een hulpmiddel voor dementerenden om zich vrijer te kunnen bewegen. Maar wel op een veilige manier. Deuren gaan automatisch open, wanneer de cliënt een ruimte wil betreden met de juiste rechten. Maar, blijven gesloten wanneer dit niet het geval is.

Veiligheid voor zowel cliënt als zorgmedewerker is van belang. Hierdoor gaat er snel een alarm af, wanneer toch ruimtes betreden worden, waar geen rechten voor zijn. De melding wordt via de polszender afgegeven naar de zorgmedewerker. Het toepassen van leefcirkels, gaat verder dan alleen binnenruimtes. Buitenruimtes, zoals een afgesloten tuin, kunnen tevens voorzien worden van leefcirkels.

Neem vrijblijvend contact op!
Dwaaldetectie leefcirkels

GPS-detectie, dwaaldetectie met GPS

Om de beste zorg te bieden voor lichtdementerende, kan een GPS-detectie worden toegepast. Bij GPS-detectie, krijgt een licht dementerende een GPS-zender mee. Wanneer de GPS-zender detecteert dat een niet vooraf ingesteld gebied betreden wordt, zal er een alarm afgaan. Door middel van een geo-fencing systeem, wordt het alarm afgegeven aan de zorgmedewerker. Tevens kan voor de optie gekozen worden, om licht dementerenden via een speciaal volgsysteem te volgen. Hiermee weten zorgmedewerkers waar cliënten zich bevinden.

De waarde die Yourizon biedt voor uw organisatie, is een advies op maat en levering van kwaliteitsproducten en/of diensten. Die aansluiten bij uw functionele behoeften en die van cliënten.

Heeft u meer weten over de mogelijkheden van dwaaldetectie of heeft u misschien vragen over andere zorgdomotica oplossingen die wij aanbieden? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag verder!

Unieke oplossingen

Bekijk hier al onze zorgdomotica oplossingen

Videoconferencing en samenwerken

Videoconferencing en samenwerken

Samenwerken op afstand en toch dichtbij. Gebruik makend van video, audio, chat en het delen van beeld.

Vast Mobiel integratie

Vast Mobiel integratie

Uw smartphone als onderdeel van de telefooncentrale.

Contactcenter

Contactcenter

Een contactcenter is een passende oplossing om beter bereikbaar te blijven.