Persoonsalarmering

Veiligheid is van groot belang

Veiligheid is van groot belang in de zorg. Of het nu gaat om een extramurale zorgmedewerker die in het donker de straat op moet of om een GGZ-medewerker die werkt met cliënten bij wie de stemming snel kan omslaan. Of om een zorgbehoevende die u graag een stuk veiligheid meegeeft. In alle gevallen is er de behoefte om, als de nood hoog is, alarm te kunnen slaan op een gemakkelijke en betrouwbare manier. Yourizon levert diverse oplossingen voor persoonsalarmering.
 
Om te voorzien in deze behoefte en het creëren van een veilige omgeving, heeft Yourizon diverse passende oplossingen, in de vorm van persoonsalarmering, voor zowel cliënten als zorgmedewerkers.
 
Persoonsalarmering zorgmedewerkers
Een laagdrempelige en vooral betrouwbare manier voor zorgmedewerkers om alarm te slaan, is met behulp van een speciaal toestel voorzien van een alarm / noodknop.
 
Een voorbeeld van zo’n speciaal alarmtoestel betreft de smartphone Ascom Myco 3. Deze is speciaal ontwikkelt voor de zorg, waarbij de zorgmedewerker de alarmeringen binnen krijgt via een app. In één oogopslag kan het soort persoonsalarmering gezien worden, door middel van een Multicolor Led aan de bovenzijde van het toestel. Daarnaast beschikt de Ascom Myco 3 over locatiebepaling voor zowel binnen als buiten, is de device val bestendig en waterafstotend. Het toestel beschikt tevens over een extra knop voor assistentie, silence mode en een portofoon functie. De app is ook toepasbaar voor eigen smartphones en is geschikt voor zowel Android als iOS.
 
Om de veiligheid van de zorgmedewerkers te waarborgen, kan er ook gebruik gemaakt worden van een pols- of halszender in combinatie met een smartphone. Hierbij is de zender onzichtbaar en voorkomt dit bijvoorbeeld de opwekking van extra agressie bij cliënten. Er is geen extra infrastructuur nodig, vanwege het gemakkelijk kunnen verbinden met WiFi en of een 3G/ 4G netwerk. De zorgmedewerker kan naast het binnen krijgen van een persoonsalarmering, zelf ook alarm slaan wanneer nodig voor de eigen veiligheid.
 
Ook is het mogelijk om gebruik te maken van plaatsbepaling (binnenshuis met behulp van WiFi en buitenshuis middels GPS) om de medewerker te volgen. Wanneer er een dreigende situatie ontstaat kan de medewerker op de alarmknop drukken, waarna er een alarm wordt verstuurd voorzien van een positie naar bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde collega(‘s).
 
Persoonsalarmering cliënten
Voor de veiligheid van de cliënten biedt Yourizon ook diverse oplossingen. Door middel van pols- en halszenders of een alarm sleutelhanger kan er een persoonsalarmering worden afgegeven. De zorgmedewerker krijgt deze alarmering binnen en kan hierop adequaat reageren. Deze middelen zijn allen spatwaterdicht en voorzien van een modern design met bewezen functionaliteiten van een alarmknop. Tevens zijn de accu’s op een eenvoudige manier te vervangen.
 
Deze oplossingen voor de cliënten, kunnen daarnaast gekoppeld worden aan toestellen van de zorgmedewerkers of bijvoorbeeld direct gekoppeld worden aan een zorgcentrale, meldkamer of mantelzorger. Een spreek- en luisterverbinding met locatiebepaling wordt verkregen en kan tevens toegepast worden op de smartphone.
 
Ten slotte biedt Yourizon optimale betrouwbaarheid voor uw zorgorganisatie, door middel van een internationale provider, die zorgt voor een onafhankelijke SIM-kaart, automatische software-updates en accu-monitoring.
 
Yourizon levert onder andere oplossingen van Ascom, Eurocom en Safety Tracer.
 
Heeft u vragen of wilt u graag meer te weten komen over de mogelijkheden van Persoonsalarmering? Neem dan snel contact met ons op!
Neem vrijblijvend contact op!

Unieke oplossingen

Bekijk hier al onze zorgdomotica oplossingen

Cameratoezicht

Cameratoezicht

Veiligheid voor zowel cliënten als zorgmedewerkers

Locatiebepaling

Locatiebepaling

Een veilige omgeving voor zowel cliënten als zorgmedewerkers

Videoconferencing en samenwerken

Videoconferencing en samenwerken

Samenwerken op afstand en toch dichtbij. Gebruik makend van video, audio, chat en het delen van beeld.